Daniel Norum er utdannet sanger ved Norges musikkhøgskole, og han har videreutdanning i ensembleledelse ved samme skole.

Han har tidligere gjestet festivaler som Hardanger Musikkfest, Olsokdagene på Stiklestad, Hemnesjazz, Slabberaset og Oslo Operafestival, og han har gjort konserter ved bla. Trøndelag Teater i Trondheim og Gamle Logen i Oslo.

Han synger i tangogruppa Cantango som spesialiserer seg på argentinsk tango. I 2018 hadde han et studieopphold i Buenos Aires, for å studere tangostilen nærmere. De siste årene har han vært solist i flere klassiske verker, bla. sammen med tidligmusikkensemblet Barokkanerne.

Han har også sunget i flere produksjoner for Den Kulturelle Skolesekken i Troms. Han er fast tilknyttet Vokal Nord i Tromsø, som er kjent for sitt arbeid med etnisk musikk fra nordområdene, og han synger jevnlig sammen med Det Norske Solistkor. Daniel har bred erfaring som dirigent og sanglærer. Han har tidligere jobbet som ass. dirigent og sangpedagog i St. Hallvard-guttene i Oslo, og han har har dirigert blandakor i flere år.

Han mottok Nord-Trøndelag fylkeskommunes kunststipend i 2017.

Foto: John Andresen.